fredag 21. september 2007

zanzibar pizza, ramadan og bonnerop

Naa har vi nettopp kost oss med en herlig gresk salat! Solen er snart paa vei ned! I gaar kveld lagde vi norsk mat til gutta som vi bor med! Pasta med polser og tomatsaus var vel det naermeste vi kom norsk mat..ikke lett aa finne alle slags ingredienser i denne ramadan-tid!!! Det er vel forst kl.19 at sjappene aapner for salg av baade samosa, nan-brod og pizza av ulike slag! Men gutta ble fornoyd de! Malam, Facal og Belah er rett og slett tre hyggelige veldig afrikanske karer med dreads som tar det ganske polly polly!! trygt foles det ogsaa, aa kunne gaa med noen som vi kjenner paa fish market om kvelden! Der drikker vi god te, spiser vannmelon og snakker med folk om ramadan, fasting, norske ord, swahili ord, safari osv...

Og naar vi forst snakker om ramadan, saa vaakner vi saa og si hver morgen kl.5 av bonnerop fra moskeen og kykkelikyy..heldigvis sovner vi igjen da! Vi bor heller ikke spise eller drikke i offtentligheten her..for aa unngaa at folk tror vi ikke respekterer ramadanen deres!

Naa har vi bare en arbeidsuke igjen paa sykehuset! tiden har gaatt fort! Vi har virkelig opplevd mye der! Snart bor det en liten jordmor i oss alle :) veldig kjekt - nzuri sana!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, dere er heldige som får oppleve så mye. I tillegg så får dere så mye kompetanse som andre ikke får. Lykke til med arbeidet. Dette er viktig. Dere må få med dere en safari når dere skal inn på fastlandet.Det der en kjempeoppleelse å se alle de ville dyra på nært hold. Klem fra pappan til Ragnhild

Anonym sa...

Heisann. Vi er to splstudenter fra Haraldsplass diakonale høyskole og lurte på om vi kunne fått kontakt med det sykehuset der dere har prakis? vi skal ha en observasjons praksis i feb/mars, altså 4 uker!
Alt vi trenger er en kontakt person!
Hadde vært supert hvis dere kunne sendt meg en mail på camillafu@hotmail.com
Mvh Camilla og Hege